Bezetting bar TC Rijnsweerd

Aangezien de vereniging per 1 april 2018 de bar en alles wat daarbij komt kijken overneemt van de vorige eigenaar, Ruud Nijenhuis, is er een Barcie opgericht bestaand uit Paulien Koelemij - Visser, Liesbeth Jacobs, Kim Flierman en ondergetekende, Pieter Doensen.

De Barcie is zeer voortvarend van start gegaan en de vierde vergadering was alweer op 22 februari jl. Onwaarschijnlijk veel zaken moeten er geregeld worden. Van de belangrijkste acties hierbij een opsomming:

• De leden gaan zelf de bar bemannen en daarvoor is een rooster nodig. Er is daarvoor een programma, Micromys, gevonden dat getest is door de Barcie en prima lijkt te werken. Daarover hebben jullie op 27 februari jl. een mail ontvangen.
  • Via de mail die je rond half maart zult ontvangen kun je zelf aangeven wanneer je bardienst wilt draaien.
  • Een puzzel voor Paulien en Kim, was het maken van het rooster en het inschatten van de benodigde bardiensten tijdens de competities, de avonden en evenementen.
  • Overdag is de bar gesloten. Er wordt nog gekeken naar de mogelijkheid om een koffie apparaat of iets dergelijks neer te zetten.
  • Liesbeth en Pieter gaan op 6 maart 2018 het diploma Sociale Hygiëne halen. Twee leden van de vereniging moeten dit hebben, anders mag er geen alcohol geschonken worden. Paulien heeft het diploma al. Alle drie mogen ze eerdaags met dit diploma zelf ook een kroeg of restaurant beginnen.
  • Vanuit de overheid is verplicht dat iedere vrijwilliger die achter een bar staat weet wat de regels/normen zijn omtrent het schenken van alcohol. Ieder lid dient, middels een aantal eenvoudige vragen, een certificaat te behalen. Ga hiervoor naar http://www.nocnsf.nl/iva. De eerste certificaten zijn inmiddels binnen!
  • Voor de drank en de hapjes is een nieuwe leverancier gevonden: Brinkman.
  • Omdat we geen huur meer betalen en zelf de bar bemannen, worden de drankjes een stuk goedkoper. Dat is mooi meegenomen.
  • Er kan niet meer contant betaald worden, daarom komt er een pinautomaat.
  • We krijgen een mooi en makkelijk te bedienen kassasysteem via Credit Sportif. Een programma dat ook bij veel andere sportverenigingen wordt gebruikt.
  • Bier schenken we voortaan uit flesjes.
  • De beveiliging en het schoonmaken van het clubhuis moet nog geregeld worden.
  • Ook aan muziek is gedacht: er komt een geluidsinstallatie met muziek via Spotify.
  • Tijdens het openingstoernooi op 2 april a.s. is de Barcie aanwezig om een toelichting te geven.
  • Mocht je vragen hebben, dan kun je die mailen naar barcierijnsweerd@gmail.com

Bar veel tennisplezier, Pieter

(en de rest van de Barcie).

Handleiding Micomys.nl

Hierbij als bijlage een file met de handleiding van het barplanningssysteem (Micromys.nl).

Micromys.nl